Kokonaisvaltaiset fysioterapiapalvelut, Personal Trainer -ohjaus, työterveyspalvelut ja kuntosali saman katon alla

Fysioterapia auttaa tuki- ja liikuntaelimistön – luurakenteiden, nivelten, nivelsiteiden, jänteiden ja lihaksien ongelmiin ja kiputiloihin. Vaivat ovat voineet kehittyä vähitellen liiallisen rasituksen tai liian vähäisen kuormituksen seurauksena, yksipuolisen tai virheellisen kuormituksen vuoksi tai tapaturmaisesti esim. kaatumisen seurauksena.

FysioPalmussa asiakkaan tutkimus tehdään aina yksilöllisesti, ammattitaitoisesti ja pitkän kokemuksen synnyttämällä varmuudella. Hoidon suunnittelussa huomioidaan myös asiakkaan omat toiveet, tilanne ja odotukset.

Hoitolaitoksemme tiimin kaikki jäsenet ovat oman alansa asiantuntijoita, joista jokainen kehittää ammattitaitoaan jatkuvasti. Työotteemme on kuntouttava ja auttaa asiakasta paranemaan nopeammin. Hoitomme lähtökohtana toimii kokemuksellinen ymmärrys sekä vahva ammattitaito ihmisen anatomiasta ja fysiologiasta sekä liikkumis- ja toimintakyvystä.

Fysioterapia auttaa

Tuki- ja liikuntaelinperäisiin ongelmiin ja niiden aiheuttamaan kipuun
Leikkauksien (kuten lonkan, polven, olkapään) jälkeiseen kuntoutumiseen

Asiakkaan motivoitumisessa omatoimiseen harjoitteluun

Tutustu kaikkiin fysioterapia-, hieronta-, Personal Trainer palveluihimme sekä myymiimme lääkinnällisiin hoito- ja tukisukkiin

Hoitolaitoksestamme löytyy kuntoutus- ja terapiatilat niin neurologisten vammojen kuin liikuntavammojen kuntoutukseen. Meillä on myös oma kuntosali ohjatuille ryhmätunneille ja yksilöharjoitteluun sekä pienempi liikuntasali toiminnalliseen harjoitteluun.

Akupunktio

Akupunktio on yksi vanhimmista kiinalaisista hoitomenetelmistä.

Fysioterapiassa akupunktiota käytetään yhdessä muiden fysioterapeuttisten menetelmien kanssa akuutin ja kroonisen kivun hoidossa sekä lihasten rentouttamisessa. Akupunktio-neuloilla hoidetaan myös jännityspäänsärkyä sekä migreeniä. Tuki- ja liikuntaelinperäisten kipujen ja särkyjen hoitoon.

Tarjolla on tavallisen akupunktion lisäksi korva- sekä sähköakupunktiota.

Asentohuimaus

Hyvänlaatuisen asentohuimauksen oireita ovat kiertävä, voimakas, muutamia sekunteja kestävä huimaus, joka liittyy asennon muutoksiin. Tyypillisiä asentoja voivat olla makuulle meno, makuulla kyljen kääntäminen, makuulta istualleen nousu tai pään taivuttaminen eteenpäin.

Oireen aiheuttaa sisäkorvassa sijaitsevan tasapainoelimen kaarikäytävään kulkeutunut sakka, joka liikkuessaan antaa väärää informaatiota pään liikkeistä. Väärä informaatio hämmentää keskushermostoa ja aiheuttaa voimakkaan huimausoireen.

Hyvänlaatuisen asentohuimauksen hoidossa tavoitteena on tyhjentää kaarikäytävät sakasta
painovoiman avulla. Asentohoitoharjoitteissa liikutetaan päätä ja vartaloa liikesarjoina.

Faskiakäsittely

Faskiakäsittely on lihasten, hermojen ja verisuonien välisten ja niitä toisiinsa yhdistävien sidekudoskalvojen käsittelyä. Tämä poikkeaa normaalista hieromisesta erityisesti nopeutensa ja voimakkuutensa suhteen.

Tässä käsittelyssä edetään erityisen hitaasti. Näin kollageenipitoinen sidekudoskalvo ehtii pehmetä ja kiristys helpottuu. Faskiat muodostavat yhdessä ns. lihastoimintaketjuja päästä varpaisiin, ja luovat katkeamattoman ja toisistaan riippuvaisen kokonaisuuden, joten vaivan alkuperäinen syy saattaa olla aivan eri puolella kehoa kuin missä oire ilmenee.

Footbalance Medical jalkaterän tutkimus

FHL Huhtala-Palmu on Footbalance Medical- toimipiste ja meillä on jo 10 vuoden kokemus yksilöllisten pohjallisten suunnittelussa ja tekemisessä.

Jalka-analyysin perusteella yksilölliset pohjalliset tehdään ennaltaehkäisemään ja korjaamaan jalkojen virhe-asentoja. Analyysissä testataan jalkaterän, nilkan, polven ja lonkan liikeradat, ryhti ja kävely.
Samalla tarkistetaan nivelsiteiden tuki-ja lihasvoima sekä alaraajojen ja selän yhteistoiminta. Tutkimuksessa selvitetään väärän asennon aiheuttamat mahdolliset kiputilat. Analyysin perusteella saadaan tiedot miten jalan asentoa voidaan yksilöllisten pohjallisten avulla parantaa, lievittää kipuja ja lisätä mukavuutta liikkuessa.

www.footbalance.com

Fysioterapeutin suoravastaanotto

Suoravastaanottoa toteuttaa fysioterapeutti joka on saanut syventävän lisäkoulutuksen asiakkaiden/potilaiden tutkimisesta ja sen perusteella kliinisestä päättelystä. Tutkiminen kohdistuu tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin.

Saat nopean avun kuntoutumisen alkuun ja hoito-ohjeet kotiin.

Meillä Huhtala-Palmu Oy:ssä suoravastaanotosta vastaa Pirjo Huhtala-Palmu.

Fysioterapeutin suoravastaanotolle voit hakeutua ilman lääkärin lähetettä esim. niska- selkä-polvi- tai olkapääkivuissa. Oireet voivat olla joko akuutteja tai jo kroonistuneita eli pitkään jatkuneita.

Ajanvaraus 025461631 tai 0407787966 / Pirjo

Hieronta

Hieronta on yksi vanhimmista terapiamuodoista. Se tarkoittaa kehon käsittelyä erilaisin menetelmin. Tämä saa aikaan aineenvaihdunnan vilkastumista, imusuoniston toiminnan tehostumista sekä kuona-aineiden poistumista ja näin helpottaen kipua. Hieronta on yksi tunnetuimmista hoitomuodoista kehon erilaisten kiputilojen hoidossa.

 

Kinesioteippaus

Teippauksen ideana on stimuloida ja tukea kehon omia liikemalleja.
Sillä pyritään vaikuttamaan kehon hermostolliseen ja verenkiertojärjestelmään.

Teippauksen vaikutukset mm.

 • Tehostaa verenkiertoa -> teipin ihoa nostattava vaikutus helpottaa paineentuntua ja imunestekierto helpottuu.
 • Lievittää kipua -> kivun lievitys tapahtuu kahdella tasolla: selkäydintasolla ja ääreishermoston tasolla.
 • Parantaa lihastoimintaa
 • Tukee niveliä
 • Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus

  Meillä on voimassaoleva sopimus Kelan järjestämään vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen. Kelan vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen ovat oikeutettuja alle 65 vuotiaat neurologiset asiakkaat, kuten MS-tauti, aivoverenkiertohäiriöiden aiheuttama toispuolihalvaukset, kehitysvammaiset jne.

  LPG

  LPG on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jolla voidaan monipuolisesti hoitaa eri kudosongelmia. Kyseessä on imurullausmenetelmä, jota alun perin käytettiin arpien ja palovammojen jälkitilojen hoitoon. Hoitolaite toimii alipaineella ja sen motorisoidut rullat muokkaavat ja stimuloivat sidekudosta parantaen näin sekä neste- että verenkiertoa ja muokaten lihas-, iho- ja rasvakudosta.
  Aineenvaihdunta paranee ja vamma-alue saa ravinteita paranemisprosessiin.

  LPG:n käyttöalue on laaja. Se jaetaan kolmeen eri osa-alueeseen tai hoitomuotoon ongelmasta tai oireesta riippuen:

  • terapeuttiset (esim. kivun) hoidot
  • sporttihoidot (esim. urheiluvammojen jälkeinen hoito) ja
  • esteettiset hoidot (selluliitin ja rasvakudoksen hoito)

   Myös lapset, nuoret ja urheilijat kuuluvat asiakaskuntaamme.

   www.alasetimport.fi, www.lpg-pro.fi

  Lääkinnälliset hoitosukat ja tukisukat

  Meiltä laadukkaat Mediteam -tuotteet.

  Tuotteisiin kuuluvat pienapuvälineet arjen toiminnoissa, niveltuet, selkätukiliivit yms.

  MDT

  MDT, Mc-Kenzie terapia, on tutkimus ja hoitomenetelmä selkävaivojen diagnostisoinnissa ja hoidossa. Menetelmän idea on kokonaisvaltainen lähestymistapa selkärangan erilaisten häiriöiden määrittelyyn ja hoitoon. Hoito koostuu spesifeistä harjoituksista ja asennon hallinnan opetuksesta mekaanisen kivun helpottamiseksi sekä uusien kipuepisodien pahenemisen ehkäisemiseksi.
  Hoidon päätavoitteina on
  • vähentää kipua
  • palauttaa rangan toimintaa
  • ohjata asiakkaalle rankaa kuormittamattomat asennot
  • ehkäistä vaivan uusiutuminen ja progressiivinen paheneminen

  Mulligan Concept -tekniikka

  Mulligan Concept -tekniikka on kivun hoitoa ”kivuttomasti”. Hoitomuodon on kehittänyt uusiseelantilainen Brian Mulligan.

  Yhdistetään kivuton passiivinen nivelkäsittely asiakkaan omaan aktiiviseen liikkeseen.

  Tavoitteena on parantaa nivelten liikkuvuutta ja helpottaa kipua. Turvallinen käyttää.

  Neurologinen fysioterapia

  Neurologiseen fysioterapiaan kuuluvat mm. MS-, Parkinson, AVH-potilaat. Satakunnan sairaanhoitopiirin palvelusetelit käyvät meillä maksuvälineenä.

  Kaikki fysioterapeuttimme kuntouttavat neurologisia asiakkaita.

  Personal trainer

  Personal trainer auttaa sinua henkilökohtaisessa harjoittelussasi ja ohjaa samalla terveelliseen elämäntapaan, kannustaa ja tukee sinua matkasi varrella.

  Harjoitteluohjelman suunnittelussa ja toteutuksessa on myös fysioterapeutti tarvittaessa mukana.

  Kerro omat tavoitteesi ja suunnitellaan sinulle yhdessä liikunta- ja kuntosaliohjelma ja halutessasi ravinto-ohjelma tukemaan tietäsi liikunnan polulla.
  Myös pari- ja ryhmäharjoitukset onnistuvat.

  Shockwave- eli paineaaltohoito

  Shockwave- eli paineaaltohoito on turvallinen ja tehokas hoitomenetelmä lihas- ja jänneongelmiin. Hoidon aikana kudoksiin kohdistuu korkeatehoista paineaaltoa, jotka vaikuttavat tehokkaasti kipualueen aineenvaihduntaan sekä parantavat kudoksen hapensaantia ja täten edistävät paranemista.

  Tavallisimmin 3-6 hoitokertaa riittää oireilevan taudin rauhoittamiseksi. Shockwavehoito on tehokas kroonisiin vaivoihin, kuten esimerkiksi:

 • kivulias olkapää / kalkkiolkapää
 • tennis- ja golfkyynärpää
 • plantaarifaskiitti / kantaluupiikki
 • akillesjänteen kiputilat
 • hyppääjän ja juoksijan polvi ja muut jännekiinnityskiputilat
 • penikkatauti
 • hitaasti tai huonosti luutuneet murtumat
 • Sähköhoito

  Fysioterapiassa sähköhoidot voivat olla osana hoidon kokonaisuutta tai joskus yksittäisenä hoitomuotona.

  Yleensä sähköhoidon käyttötarkoitus on kivun hoito. Kipu voi johtua esimerkiksi tapaturman tai urheiluvamman jälkitilasta, lihasjännityksestä tai hermoärsytyksestä.
  Sähköhoitoja käytetään myös turvotuksen hoitoon, vilkastuttamaan paikallista aineenvaihduntaa sekä verenkiertoa ja rentouttamaan lihaksia.
  Sähköhoidon virtamuoto, taajuus ja voimakkuus valitaan kivun luonteen mukaan.

  Tarjolla on TENS- ja DIDY- eli Diadynaamiset sähkövirrat.

  Terapeuttinen harjoittelu

  Asiakkaan kipu ja ongelman syy selvitetään fysioterapeutin käynnin luona. Terapeuttinen harjoittelu tarkoittaa sitä, että asiakas on itse aktiivisena osana kuntoutusprosessiaan.

  Yhdessä terapeutin kanssa keskustellaan ongelmasta ja luodaan tavoite. Harjoittelulla vaikutetaan lihaskunnon parantamiseen, liikkuvuuden lisäämiseen, verenkiertoelimistön kehittämiseen tai motoristen taitojen kuten kävelyn ja tasapainon hallintaan. Asiakas on avainasemassa oman fyysisen kuntonsa korjaamisessa, jossa fysioterapeutti ohjaa kontrolloidusti asiakasta kokonaisvaltaisesti suullisesti, manuaalisesti ja havainnollistamalla kuvien avulla.

  Harjoittelua voidaan suorittaa joko välineillä tai ilman. Harjoitteluohjelma luodaan jokaiselle yksilöllisesti.

  Ultraäänihoito

  Ultraäänihoito on syvemmälle kudoksiin kohdistuva hoitomuoto. Ultraäänihoito lisää aineenvaihduntaa ja verenkiertoa kudoksissa sekä nostaa tarvittaessa kudosten lämpötilaa. Ultraääntä voidaan antaa joko jatkuvana tai sykkivänä.

  Ultraäänihoitoa käytetään lihasten, jänteiden, nivelten ja nivelsiteiden hoidossa esihoitona varsinaiselle hoidolle, kuten liikehoidolle. Ultraäänihoito laukaisee myös lihasjännityksiä ja helpottaa kipua.